Hitachi купува GlobalLogic Inc. за $8.5 млрд

Гаджен Кандиа, директор на Hitachi Vantara и Шашанк Самант, директор на GlobalLogic

15:00 | 2 април 2021
Автор: Петя Кушева

За компания като Hitachi пандемията като цяло наистина ускорява миграцията към облака и общата промяна към дигитална трансформация. 

Като разглеждаме GlobalLogic имаме изключително голямо доверие в бизнеса, който развиват и прогнозата за него. 

В допълнение към това, всъщност те ни дават способността да стимулираме международния си растеж извън Япония. 

Това ни накара да продължим напред и да осъществим придобиването, което много ни радва.

Шашанк Самант, изпълнителен директор на GlobalLogic каза също, че пандемията просто е ускорила дигиталната трансформация:

"Можете да видите, че компаниите, които са оцелели или процъфтяват през пандемията обикновено са дръпнали много напред. Има компании, които просто поемат агресивният натиск на цифровата трансформация. 

Всичко това помогна на бизнеса на GlobalLogic, защото тя използва предимно услуги за инженеринг на данни, за да може компаниите, които са й клиенти да намерят своето място в сферата на цифровата трансформация. 

Сделката с Hitachi всъщност е перфектна. Някои от секторите като автомобилостроене и промишленост, комуникации и медии формират перфекетен съюз със съответните сектори на Hitachi. 

Така че това е една перфектна комбинация, чрез която се опитваме да минем на следващото ниво."
    
приносът на GlobalLogic в това сливане Номер едно всъщност е това, че 60% от бизнесите на GlobalLogic са клиенти на Fortune500. 
    Номер две е, че имаме дизайн и инженеринг на данни, които обединяваме, за да видим света, какъвто трябва да бъде, а не такъв какъвто е днес. 
    Това всъщност е наистина важно за компании като Hitatchi, които трансформират себе си и своите клиенти.