Мъск предлага покупка на Tesla с биткойн

Оливия Раймонде, Bloomberg News

17:13 | 25 март 2021
Преводач: Антон Груев

Tesla ще съхранява всички биткойни, които получи от продажба на свои автомобили в сметка, в която се дъжат и биткойните на стойност милиард и половина долара, които компанията вложи през февруари.

Точно това е най-интересното според участниците в сектора. С увеличаване на броя корпорации, които купуват и държат биткойн в балансите си броят биткойни в обращение ще намалее по естествен път.

Не забравяйте, че могат да бъдат добити общо 21 милиона биткойни. Така че колкото повече компании като Tesla започват да държат биткойни като част от балансите си, това ще се отрази на предлагането и ще увеличи цената му.

Търсенето и предлагането е един от аспектите. Освен това въпросът е да признаете, че ако ще държите биткойни в баланса си като паричен резерв, трябва да се отнасяте към него все едно е също толкова полезен, колкото парите в брой и да очаквате транзакции с него. Точно това се случва с почти всички компании, които са купили биткойн или криптовалути. Ако се поинтересувате повече ще разберете, че те също приемат криптовалути за различни транзакции.