Сенатор Дърбин не очаква Тръмп да бъде осъден

Дик Дърбин, сенатор-демократ от Илинойс

17:00 | 12 февруари 2021
Автор: Мария Попова

Наистина не виждам подобна решителност от страна на републиканците по за осъждане на Тръмп. За щастие, един сенатор се присъедини към нас – сенатор Касиди от Луизиана, с когото републиканците, които сериозно обмислят импийчмънт станаха шест. Нужни са ни още единадесет.

Честно казано, не съм говорил със сенатори как ще гласуват. Това е много личен въпрос за всеки един от нас и знам, че сенаторите от другата страна преценяват множество обстоятелства в собствения си живот, в политическата си кариера преди да вземат това решение. Не мисля, че въпросът се свежда до това сенатор-демократ да излезе с убедителен аргумент и да промени нещата.

Не става дума само за това, че ние сме свидетели, но ние заседаваме на местопрестъплението. Именно в залата на Сената нахлу тази терористична тълпа.

Това, до което доведоха последните два дни е, че наистина ни отвори очите за пълната картина на случилото се. Ние виждахме само малка част от него, онази част, която ни засягаше лично. Видяхме тук-там кратки видеа.

Управата на сградата е събрала всичко в една история с времева линия, така че да разберем какво се е случило, какви са били реакциите. Това ни помогна да видим нещата в перспектива.