Как пандемията попречи на Боб Айгър да се оттегли напълно от Disney?

Боб Айгър, бивш изпълнителен директор на Walt Disney Co.

21:38 | 3 декември 2020
Обновен: 12:53 | 4 декември 2020
Автор: Петя Кушева

Оттеглих се от позицията на Главен изпълнителен директор, за да стана изпълнителен председател и да фокусирам цялото си време и енергия върху творческия процес, защото смятах че това което създаваме е най-жизнеспособния продукт, който имаме.

Смятах, че най-доброто което можех да направя, за да помогна на наследника си да успее на позицията, която зае бе да му предам богат пакет от страхотни творчески продукти. И всъщност откакто се оттеглих от тази позиция прекарвам цялото си време като върша точно това.

Исках обаче да съм сигурен, че е успешен и в други отношения. А нито той, нито аз сме виждали такава криза досега. Исках да съм сигурен, че съм близо до него, за да му помагам в това очевидно предизвикателно време. Не само за целия свят, но и за нашата компания. И точно това правех.

Той е изпълнителен директор и управлява компанията от деня, в който зае този пост. Уверен съм, че се справя добре и ще се справя така и в бъдеще. Възможно е да съм бил по-близо до него, отколкото се е очаквало. Едно от най-трудните неща е да се предаде щафетата на някой друг.

Човек би очаквал, че като служител на компанията, с физическото си присъствие там ще имам повече време с него като съветник и за подкрепа. Очевидно не стана така. Беше далеч по-предизвикателно.

Акциите на Dsiney са устойчиви и компанията ни е устойчива. Ние сме изключително стабилни по време на кризата и бизнесът ни се представя добре. Бъдещите ни перспективи са всъщност доста добри.

Нdистина сме засегнати силно от Ковид, но когато отмине ще имаме способността да се възстановим значително бързо.  

В допълнение към това имаме значителен ръст в посока към дигиталното забавление за потребителите. Пуснахме Дисни плюс, ESPN + и придобихме 21 Century Fox чрез контролния пакет на Hulu. Навлязохме в сфера, която не само че е интересна в много отношения за бъдещето на забавната индустрия, но и e нещо, на което инвеститорската общност гледа много позитивно.