Endau Analytics очаква фалити на авиокомпании въпреки зелените коридори

Endau Analytics, авиокомпании, авиация, прогноза, Cathay, Air Asia, Norwegian

16:06 | 20 ноември 2020
Обновен: 16:13 | 20 ноември 2020
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Не смятам, че ще помогне особено за балансите на авиокомпаниите.

Мисля, че ползата от зелените коридори не е малка, защото повишават морала на работниците и дава лъч светлина за хора, които много искат да пътуват. Но в крайна сметка ситуацията продължава да е много сериозна и ще видим, че броят на тези, които ще летят до Хонконг или Сингапур ще бъде доста ограничен.

Те все още се страхуват заради върлуващия вирус, въпреки информацията за ваксината. И мисля, че ще мине доста време преди тя да стане широкодостъпна. Ето защо хората все още са скептично настроени, а и всички здравни мерки, които дори и вие сте преминала отказват хората да пътуват.

Ще фалират, за съжаление. И това вече се случи с Air Asia Japan, Cathay Dragon и само преди няколко дни с Norwegian. Air Asia Japan, Cathay Dragon Norwegian Air

Така че според мен през първото тримесечие на следващата година много авиокомпании ще фалират.

И то не само от малките, но и от големите, защото паричните им резерви са изчерпани, в скоро време няма да има ваксина. И дори мисля, че в тази част на света, тя ще се забави повече отколкото в Европа и Съединените щати.

Ето защо мисля, че индустрията ще премине през сериозни сътресения и още много работници ще изгубят работните си места. Дори смятам, че ситуацията ще бъде още по-тежка отколкото през тази година.