Пауъл за отговора на Фед на Covid

Джеръм Пауъл, председател на Фед

12:22 | 17 септември 2020
Обновен: 12:24 | 17 септември 2020
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

След като икономиката започна да се възстановява, броят на случаите на Covid-19, хоспитализацията и смъртните случаи също се увеличиха. Връщането на някои ограничения за социална дистанция и по-предпазливото поведение на мнозина успяха да забавят разпространението на вируса.

Както посочихме по време на пандемията, прогнозата ни за икономиката е изключително несигурна и ще зависи в голяма степен от успеха ни овладеем вируса.

Всички ние имаме роля в реакцията на нашата страна на пандемията.

Според съветите на професионалистите от здравеопазването за спазване на социално дистанциране и носене на маски на публични места, това ще помогне на икономиката да се върне към пълната си мощ. Пълно икономическо възстановяване не се очаква докато хората не са уверени, че е безопасно да се върнат към редица дейности.

Пътят напред ще зависи още и от действията и политиките, предприеми от цялото правителство за осигуряване на помощ и подкрепа за възстановяването колкото е нужно.

Отговорът на Фед на тази криза е диктуван от нашия мандат за осигуряване на максимална заетост и стабилни цени за американския народ, наред с отговорността ни да подкрепяме стабилността на финансовата система.

Продължаваме да използваме пълния набор от инструменти в подкрепа на икономиката в тези трудни времена.