Роман от Pimco за секторите с възможности

Еманюел Роман, директор на Pimco

01:18 | 25 юни 2020
Обновен: 01:19 | 25 юни 2020
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Pimco е един от прочутите печеливши от това, което се случи през 2008 и 2009, когато избегнаха ипотечните облигации и купуваха много добре след това. Кои са секторите с възможости?

Купихме много добре и всички спахме много малко навремето. Така че трябва да си изключително скромен в целите си.

Но ще има страшно много възможности в секторите, които споменах и които са в затруднение сега – за купуване на евтини активи. А ние самите избягваме рисковите сектори. И сме в отбранителна позиция и гледаме да не притежаваме неща, които са зле.

Но има сектори, към които сме много позитивни.

Например жилищния пазар. Смятаме, че той е в много добро състояние.

Така че целият ипотечен пазар, ако дава възможности, е доста стабилен.

Смятаме, че жилищните имоти в САЩ нямат достатъчно предлагане и цените на жилищата са сравнително стабилни.

Американските цикли, периодът на избягване на риска е дълъг цикъл и способността да се разпредели капитал за преструктуриране на ситуацията е възможността за възвръщаемост.

Този път няма смисъл да се бърза. Но ние следим тази тема и ако има възможности да с е купят евтино бизнеси и евтини кредити - поради всички фактори, които изброихме, както и при възможност да ги поставим в правилна структура с правилна ликвидност, индустрията ще постигне изключителна възвръщаемост.

Иначе виждаме, че за пръв път от кризата през 1991 и след това пак в Азиатската криза през 1997-98 и после през 2001 и 2002, също и доста неща от 2009, Pimco ще открие много възможности да инвестира.