Pimco харесва качествени американски корпоративни облигации, част 1

Марк Кисел, главен инвестиционен директор Глобален кредит, Pimco

14:34 | 12 юни 2020
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Смятаме, че има голямо търсене за доход в света, но заемаме предпазлива позиция. Позитивното е, че виждаме как глобалната икономика постепенно се отваря и възстановява, но има още по този път. Само в САЩ имаме 20 млн работни места и трябва да си ги върнем.

Все още виждаме много висока едноцифрена безработица дори и в края на годината.

Макар голяма част от мобилността продължава бавно да се подобрява, това подобрение става много бавно.

Това, което ще кажем е, че Фед наистина дава голяма ликвидност и висококачествените компании, особено в САЩ като ютилити, телекоми, инфраструктура, фармацевтични – те имат много силни баланси.

Има много риск като втора вълна на епидемията, но висококачествените компании имат възможността да минат през това. Затова възприемаме по-предпазлив подход.

Например в сектори като енергетика, автомобилостроене, ритейл и химически - тези компании имаха проблеми още преди всичко това да започне.

Но ако разгледаме големите американски компании с инвестиционен рейтинг, особено при извънцикличните сектори – балансите са доста добри. Особено в области като телекомуникации, здравеопазване, фармация, технологии.

Като цяло искаме да предпочитаме САЩ, заради силата на политиките на Фед и правителството. И предпочитаме по-силните и по-качествени компании.