Фогъл от Booking: Хората наемат къщи, вместо хотел

Глен Фогъл, главен изпълнителен директор на холдинга Booking и главен изпълнителен директор на Booking.com

15:55 | 12 юни 2020
Обновен: 15:59 | 12 юни 2020
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Това, което виждаме от клиентите си засега и то е доста очаквано според началните ни данни, че хората сега искат да пътуват близо до  дома си, суперблизо, на достижимо с кола разстояние.

Много резервации се правят по този модел.

И в това има голяма логика, така не се налага да ползвате самолет.

После постепенно хората започват да разширяват все  повече и повече периметъра на пътуване и остават в границите на страната си.

Защото все още има значителен брой рестрикции към международното пътуване. Например никой няма да отиде на почивка във Великобритания, ако трябва да остане карантиниран 14 дни в хотелската стая. Това не е почивка. Можеш да си останеш затворен вкъщи.

Дори в Хавай. Забележете, ако пътувате за Хавай, трябва да останете под карантина в хотела за 14 дни, преди да Ви разрешат да отидете на плажа. Това не е забавно.

Така че хората ще трябва да пътуват за там, където рестрикциите не са толкова строги. И именно затова вътрешно-националните пътувания ще скочат много повече от международните и според мен за дълго време.

Според рекламите им, хотелите изтъкват какво сериозни усилия полагат за почистване на стаите, за дезинфекция и залепване на стикер, че стаята е дезинфекцирана. Това кара клиентите да се чувстват спокойни, че стаята е безопасна. Освен това прилагат социалното дистанциране във фоайето, така че хората да не се редят на опашки едни след друг, за да стигнат до рецепция при пристигане или напускане.

Дори съм виждал да поставят плексигласови прегради, така че рецепционистът зад преградата няма директен контакт с клиентите.

Всичко това кара пътниците да изпитат по-голямо спокойствие, на същевременно им напомня за опасностите и тревогите. Така че това е нож с две остриета, защото хората на почивка не искат да им припомнят, че може би поемат някакъв риск.

От друга страна трябва да се поддържа ниво на безопасност по всяко време. Балансът е крайно деликатен и хотелите се опитват как да го намерят.

Една от причините да виждаме все повече хора да влизат в Booking.com. и наемат цели къщи, вместо хотел. Така наемат къщи и не трябва да мислят за никое от горните съображения.

Откъс от интервюто за Анди Браун от Bloomberg.