Кой пътува сега според Booking

Глен Фогъл, главен изпълнителен директор на холдинга Booking и главен изпълнителен директор на Booking.com

15:38 | 12 юни 2020
Обновен: 15:58 | 12 юни 2020
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Ние говорихме по темата на съвещанието си за приходите и това, което открихме го нарекохме „Попътен вятър на Booking” когато обсъждахме хоризонта на планиране на пътуването.

Прилича на сметка от бар, не сме виждали такова нещо.

Има хора, които са неотложни пътници, на които се налага да пътуват незабавно. Вероятно по  много, много важна причина. Те трябва да го направят днес, утре или вдругиден.

А има и такива, които резервират пътуване за след много месеци с надеждата, че нещата ще подобрят дотогава и все пак желаещи да почиват.

Интересто как хората винаги търсят изгодна сделка. И ние го предоставяме на клиентите си.

Те си казват: “Е, днес може и да се притеснявам да пътувам, но няма да имам нищо против да пътувам през август, или, може би, септември.“ Така че се оглеждат за добра цена, влизат в Booking.com, или Priceline.com, планират ваканцията си сега за след няколко месеца напред.

При нас резервацията може да бъде отменяна, безплатно. Така че защо не? Безплатна опция. Ок, ще резервираме и ще видим какво ще стане пред август или септември, си казват хората.

Откъс от интервюто за Анди Браун от Bloomberg.

Докато Airbnb реши да подкрепи със 17 млн долара някои от своите 4000 супердомакини, а Google, Tripadvisor и Experia предлагат различни форми на реклама или маркетинг на партньорите си, Booking не полага финансови усилия. Брандовете му booking.com, Priceline и Agoda работят по данните и предоставят стимули за потребителите, за да насърчат търсенето, каза говорителката на компанията Лесли Кафърти.

Googlе предлага по хиляда долара рекламен кредит, за което отдели общо 340 млн долара за бъдещи кампании за малък и среден бизнес не само в туризма, но само ако са рекламирали поне 10 месеца миналата година.