Доналд Тръмп беше осъден за неуважение към съда

Джулиет Сали, Bloomberg

21:40 | 26 април 2022
Преводач: Мария Попова

Белият дом заяви, че готви дългосрочен финансов пакет за Украйна. Повече подробности ще има по-късно през седмицата. Това става след като американски официални лица обявиха военно финансиране от 320 милиона долара.

Руският външен министър Сергей Лавров предупреди, че има сериозна опасност от ядрен конфликт и заплахата не бива да се подценява.

Кабинетът на Шри Ланка одобри план за отмяна на конституционните помени, даващи на президента широки изпълнителни правомощия. Това стана след като опозиционната партия заяви, че има достатъчна подкрепа за вот на недоверие срещу администрацията. Рейтингът на Шри Ланка беше понижен след  частичен дефолт след като правителството не успя да плати лихвите по някои от доларовите си облигации.

Доналд Тръмп беше осъден за неуважение към съда заради отказ да предаде записи, свързани с разследването на оценки на активите в компанията му за недвижими имоти. Бившият президент трябва да плаща по 10 хиляди долара на ден, докато не удовлетвори искането на съда. Адвокатът му заяви, че неговият клиент е, цитирам „честен човек“.

Credit Suisse обмисля нови значителни размествания в управлението, а нейният директор Томас Готщайн се затруднява да постигне обрат в курса на банката след серията скандали и сривове в печалбите. Bloomberg научи, че банката може да смени дългогодишни директори в управителния си съвет, включително и водещия си адвокат, финансовия директор и директора за азиатския регион.

В Лондон, все повече фондове се насочват към финансови компании, което подкрепя мнението за привлекателността на града за инвеститорите дори и след излизането на Великобритания от Европейския съюз. Ново изследване показа, че в столицата има 764 милиона долара вложени в 114 финансови и професионални проекти. Дубай се класира на второ място с инвестиции в над 100 такива проекта.