Хакери откраднаха крипто за $600 млн

Вони Куин, Bloomberg News

11:44 | 30 март 2022
Преводач: Силвия Грозева

Хакери откраднаха около 600 млн долара от блокчейн система, свързана с популярната игра на Axie Infinity. Ronin обявиха, че са били откраднати етериум и USDC токени на 24 март, но липсата била открита едва във вторник. Парите са стигнали до две крипто борси след най-голямата крипто кражба в историята.

В новия си бюджет Австралия обяви серия от мерки, включително намаляване на акциза и еднократна помощ от 150 австралийски долара за 6 млн души. Планът за разходите показва приоритетите на австралийското правителство в опит да намали неодобрението си преди изборите на 21 май.

Президентът Байдън още не е убеден след съобщението, че Русия ще намали военните операции около Киев ще доведе до фундаментална промяна във войната. По време на брифинг премиера на Сингапур Ли в Белия дом Байдън каза, че очаква да види какво предлага Русия след преговорите с Украйна.

"Имах среща с държавните и правителствени ръководители на четири съюзници от НАТО – Франция, Германия и Великобритания, както и САЩ и изглежда има консенсус да изчакаме да видим какво предлагат, каза Байдън.