Малик от State Street се насочва от САЩ към активи на еврозоната

Гаурав Малик, главен стратег Портфейли, State Street Global Advisors

10:28 | 27 януари 2022
Преводач: Силвия Грозева

Чухме Фед. Какво мислите вие като човек, който прави стратегиите на портфейлите при цялата тази информация?

От изявленията на председателя Джей Пауъл, направи ни впечатление думите, които бяха използвани: „гъвкав“ и „скромен“, което ни говори, че има нещо в оценките на пазара за 3-4 повишения, затова Фед ще следи какво реално става с инфлацията и натрупването на инвентари, което забелязваме. Утре излизат данните в САЩ.

От гледна точка на портфейлите, като цяло от ноември миналата година те се формират по-скоро с неамерикански активи. Прехвърляне от САЩ към еврозоната, развиващите се пазари.

Взема се предвид факта, че САЩ стигна пика на ръста, а за други части на света това все още предстои.

Еврозоната все още е изправена пред един от най-големите ръстове на БВП спрямо САЩ от дълго време. Развиващите се пазари все още се борят с Омикрон, ваксинациите продължават, така че има всеобщо оттегляне от местата, където вече имаше пик на ръста към други райони, където очакваме това да се случи.

Китайският кредитен импулс се очаква да постигне много по-голям ефект върху европейските активи и като цяло върху развиващите се пазари.

Общото преориентиране е едно от най-големите събития от ноември миналата година.  То се ускорява през януари тази година.