Новата абонаментна услуга на Twitter вероятно ще струва 3 долара

Елена Кирилова, редактор в Investor.bg, "Бизнес старт", 17.05.2021

11:33 | 17 май 2021
Обновен: 11:33 | 17 май 2021
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Очакваната нова абонаментна услуга на Twitter може би вече има кодово име и цена. Това заяви Елена Кирилова, редактор в Investor.bg, в ефира на предаването "Бизнес старт" с водещ Живка Попатанасова.

"Джейн Манчън Уон, която се занимава с разследването на код, твърди, че е открила данни, предполагащи, че услугата ще носи названието Blue и ще е с начална цена от 3 долара месечно".

По думите на Кирилова възможно е тя да включва няколко функции, за които по-рано изтече информация в мрежата, включително опцията Undo Tweets и Collections, която позволява организирането на запазените публикации.

"Освен това услугата може да включва няколко нива, които да имат допълнителни функции, допълва Уон. Тя предполага, че по-скъпата версия ще предлага разглеждане на съдържание без реклами благодарение на скорошното придобиване на компанията Scroll от Twitter".

"Ако споделеното от Уон се окаже вярно, стратегията определено няма да е изненадваща", коментира редакторът в Investor.bg, посочвайки, че "Twitter ще заложи на сравнително ниска цена, за да ухажва колкото се може повече ентусиасти, но ще се опита да привлече и най-запалените фенове, които са готови да платят и повече".

"Blue ще бъде част от по-мащабните усилия на компанията за намаляване на зависимостта ѝ от рекламите и за стабилизиране на печалбата. Дали моделът ще проработи, или не, все още не е ясно. Потребителите са свикнали Twitter да бъде безплатен и не е сигурно, че дори най-често използващите го сред тях ще са готови да платят, за да надградят преживяването".

Целия технологичен коментар може да видите във видеото

Повече новини от света на технологиите четете на investor.bg