Uber и водещият мобилен оператор в Южна Корея създават съвместно дружество

Технологичен коментар на Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, Бизнес старт, 16.10.2020

11:26 | 16 октомври 2020
Обновен: 11:53 | 16 октомври 2020
Автор: Николета Рилска

Американският технологичен концерн Uber Technologies обяви, че е вложил над 150 млн. долара  в съвместно предприятие и партньорство с водещия мобилен оператор в Южна Корея SK Telecom. В съвместно изявление компаниите обявиха, че SK Telecom планира да отдели своя бизнес за мобилност T Map Mobility. Повече по темата разказа Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, в предаването “Бизнес старт” с водещ Живка Попатанасова.

“SK Telecom планира да отдели своето приложение за навигация и споделени пътувания T Map Mobility на 29 декември, създавайки нова услуга с над 200 000 шофьори на таксита и 750 000 месечно активни потребители”.

Попов обясни, че на по-късен етап ще се сформира отделно съвместно предприятие за автомобилни превози с Uber, която ще инвестира 100 милиона долара за 51% дял, а Uber също така ще инвестира още 50 млн. долара в самата T Map Mobility.

“Uber и T Map Mobility очакват да започнат дейност през първата половина на следващата година”. 

“Очаква се SK Telecom и новият му американски партньор сега да разработят платформа за мобилност с пълен набор от услуги, която включва решения за паркиране, пътуване с таксита, продажби и наеми на автомобили, зареждане с гориво и застрахователни услуги”, изтъкна редакторът.

Вижте целия коментар във видео материала. 

Още новини от света на технологиите четете на Investor.bg.