Добри новини за пазара на дронове

Технологичен коментар на Елена Кирилова, Бизнес старт, 14.04.2017

10:35 | 14 април 2017
Автор: Севделина Илиева
Снимка: pixabay.com
Снимка: pixabay.com

Пазарът на дронове, който имаше тежък коледен период, излиза с добри новини. Продажбите при производителите на този тип безпилотни самолети са нараснали с повече от 2 пъти през последната година. Това обяви технологичният редактор на Investor.bg Елена Кирилова в ефира на "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria, цитирайки доклад на MPD Group.

Премиум дроновете са донесли най-много пари на въпросните компании през 12-е месеца, започнали през февруари 2016. Сред най-добре продаваните устройства на пазара в рамките на първите два месеца на 2017 са професионалните дронове, които влизат в категория над $1000. Именно те са се продавали най-бързо, следвани от дроновете в ценовия диапазон между $300 и $500. 

Учени от Cornell University са намерили начин да ни покажат как роботите могат да направят живота ни по-сигурен и спокоен. Те създават система, която да позволи на роботи и други автономни устройства да работят заедно по идентифицирането и следенето на съмнителни обекти и хора. Как ще се случва това?

Вижте повече във видеото: