След Apple и HP коронавирусът се отрази и на приходите на Microsoft

Технологичен коментар на Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, Бизнес старт, 27.02.2020

11:32 | 27 февруари 2020
Снимка: Mark Kauzlarich/Bloomberg
Снимка: Mark Kauzlarich/Bloomberg

Microsoft Corp. стана последният засега технологичен гигант, който сви своите тримесечни очаквания заради избухването на новия коронавирус, който забавя производството на компютри и свива продажбите на редица потребителски услуги и електроника, разкри Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, в предаването "Бизнес старт" с водещ Христо Николов.

"В изявление в сряда компанията заяви, че не очаква да изпълни по-ранните си насоки за фискалните приходи за третото тримесечие в бизнеса със софтуер за персонални компютри и в областта на устройствата Surface, тъй като веригата за доставки се връща към нормалното с по-бавни темпове от очакваното".

"През миналия месец Microsoft зададе по-широк от обичайното диапазон за приходите от продажби – между 10,75 млрд. и 11,15 млрд. долара - за това подразделение, позовавайки се на несигурността, свързана с разпространението на смъртоносния респираторен вирус", припомня Попов, позовавайки се на информация от Bloomberg.

"Търговците, които продават стоките си на Amazon.com Inc., също намаляват разходите си за реклами на пазара на гиганта в електронната търговия, търсейки начини да възбудят търсенето на фона на притесненията, че може да изтече инвентар от стоки, произведени от Китай", спомена още главният редактор на Investor.bg.

Още новини от света на технологиите прочетете в Investor.bg.