Доларът се насочва към най-големия месечен спад от май насам

Лий Ан Геранс, Bloomberg Лондон, "В развитие", 30.07.2021

17:40 | 30 юли 2021
Обновен: 19:45 | 30 юли 2021
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Европейските акции поевтиняват от рекордните върхове, като прекъснаха най-дългата седмица от месечни покачвания. Stoxx 600 ограничи покачването си. Туристическият и минодобивният сектор отчитат най-големи загуби, докато банковият сектор е един от тези, които се представят добре. Силният старт на сезона на отчетите и големите стимули помогна на пазарите да превъзмогнат рисковете от регулаторния натиск в Китай. Това каза Лий Ан Геранс, Bloomberg Лондон, в ефира на предаването "В развитие" с водещ Делян Петришки. 

"Nasdaq загуби над 1%. Акциите на Amazon поевтиняват, след като прогнозата за продажби на компанията не отговори на очакванията. Това се добави към предпазливите прогнози на Facebook и Apple".

От думите на госта стана ясно, че доларът се насочва към най-големия месечен спад от май месец насам. Биткойн се търгува за близо 40 000 долара и продължава скорошното си възстановяване. Следващата седмица голямото събитие ще бъде събранието за лихвената политика на Английската централна банка. Олимпийските игри в Токио продължават, като досега България има един медал, каза още Лий Ан Геранс.

Целия пазарен коментар може да видите във видеото.