Европейските акции поскъпват в очакване на корпоративните отчети

Лий Ан Геранс, Bloomberg Лондон, "В развитие", 13.07.2021 г.

17:42 | 13 юли 2021
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Акциите в Европа поевтиняват след рекордната сесия вчера, като инвеститорите анализират някои от първите корпоративни отчети, както и положителните новини свързани с дивидентите, заради които книжата на английските банки поскъпнаха. Това коментира Лий Ан Геранс, Bloomberg Лондон, в ефира на предаването "В развитие" с водещ Делян Петришки.

"FTSE се представя много добре воден от акциите на банки, включително HSBC, Barclays и Natwest след като Английската централна бака отмени ограниченията срещу изплзащането на дивиденти. Финландският телеком Nokia е една от компаниите, които подобриха прогнозите си за печалба.

На Уолстрийт фючърсите по S&P 500  и Nasdaq се колебаят между положителна и отрицателна територия, след като вчера индексите затвориха на рекордни нива."

Трейдърите очакват ключови данни за американската инфлация и финансови отчети за 2-рото тримесечие от някои от най-големите банки. Американските облигации и доларът остават стабилни.

Петролът поскъпва през три от последните четири сесии. Трейдърите опитват да разберат как повторният ръст на инфекциите от Ковид в няколко региона ще се отрази на търсенето на петрол. 

Тази седмица Bank of America, Goldman Sachs, JPMorgan and Morgan Stanley са сред банките, които ще открият американския сезон на отчетите.

И накрая, феновете на голфа по цял свят насочват вниманието си към Кент в Англия където в четвъртък започва Откритото първенство на Великобритания.

Целия пазарен коментар може да видите във видеото.