Европейските акции записват най-големия си спад от близо месец

Пазарен коментар на Юън Потс, Bloomberg Лондон, В развитие, 23.02.2021

15:31 | 23 февруари 2021
Обновен: 15:31 | 23 февруари 2021
Автор: Радостина Ивчева

Европейските акции се търгуват на червена територия, тъй като ръстът на доходността на облигациите и цените на суровините продължава да затруднява представянето на технологичните книжа. Това заяви пазарният анализатор Юън Потс, Bloomberg Лондон, в предаването “В развитие” с водещ Делян Петришки.

„Индексът Stoxx 600 записва най-големият си спад от почти месец, като технологичният сектор се понижава с повече от 3%. Компаниите, които се възползваха от блокадите, са сред най-лошо представящите се, след като Великобритания очерта плановете си за отваряне на икономиката“.

„В САЩ фючърсите върху Nasdaq се понижават с над 1%, след като технологичният показател отчете най-дългата си серия на спадове от четири месеца“, каза Потс.

„Трейдърите насочват вниманието си към изслушването на управителя на Федералния резерв Джеръм Пауъл пред Банковия комитет на Сената във вторник и Комисията по финансови услуги към Камарата на представителите на следващия ден. Очаква се той да успокои настроенията относно риска от инфлация, въпреки размера на предложения от президента Джо Байдън пакет от стимули в размер на 1,9 трилиона долара“.

„Биткойнът поевтинява на фона на съмненията относно трайността на ралито на токена. Стойността на криптовалутата спада с 12,5%, след като в един момент вчера се срина със 17%. Биткойн обаче все още записва ръст от 390% на годишна база“, каза Потс.

Целия коментар вижте във видео материала.