Възможността за отлагане на митата върху автомобилния внос насърчи щатските борси

Пазарен коментар на Ренита Янг, Bloomberg Ню Йорк, В развитие, 15.05.2019

20:05 | 15 май 2019
Обновен: 07:33 | 6 юни 2020
Снимка: Michael Nagle/Bloomberg

Цените на американските акции се повишават въпреки слабите данни за икономиката от по-рано днес, насърчени от новината, че президентът Доналд Тръмп планира да отложи налагането на мита върху автомобилния внос. Това каза пазарният анализатор Ренита Янг, Bloomberg Ню Йорк, в предаването "В развитие" с водещ Вероника Денизова

"Индексът S&P 500 изтри загубите си почти наполовина след съобщението, че американският президент обмисля отлагане на въвеждането на поредните мита".

При суровините петролът поевтинява при увеличено напрежение в Близкия Изток във връзка с отношенията между САЩ и Иран, посочи Янг.

"В резултат се увеличи търсенето на активи-убежища и златото поскъпна".

Сезонът на отчетите продължава, като по-рано днес стана ясно, че приходите на търговеца на дребно Macy's за първото тримесечие се възстановяват след трудния сезон по Коледа, коментира анализаторът.

"Акциите на компанията се колебаят, след като предупреди, че прогнозите ще се влошат заради новия списък стоки, които се очаква да бъдат обложени с мита, включващ продукти, които предлага".

Сезонът на отчетите продължава с Beyond Meat, Wageworks, Cisco Systems и Walmart, която също обяви ден с безплатна доставка като Amazon, каза още Янг.