Европейските акции са на зелена територия въпреки новите ограничителни мерки

Лий Ан Геранс, Bloomberg Лондон, "В развитие", 25.11.2021

15:06 | 25 ноември 2021
Обновен: 15:35 | 25 ноември 2021
Автор: Александра Попова

Европейските акции се покачват въпреки връщането на пандемичните ограничения в Германия и Австрия и перспективите за намаляване на стимулите. Индексът Stoxx 600 се покачва с 0,1%, като водещи са акциите на потребителския сектор. доходността по облигациите по облигациите остава ниска. Това каза Лий Ан Геранс, Bloomberg Лондон, в ефира на предаването "В развитие" с водещ Вероника Денизова. 

"Към Уолстрийт: всичко е на зелена територия. Фючърсите върху S&P 500 Nasdaq 100 се покачват. Облигациите също бележат ръст, но това е затишие, тъй като днес е Денят на благодарността".

"Доларът поевтинява след 4-ри дни на покачване. Температурата се покачи на пазарите за основни метали. Никелът се търгува на едни от най-високите си нива. Намаляващите резерви показаха, че има затруднения в предлагането. Медта поскъпна с 2%", добави още пазарният анализатор.

В САЩ пазарите са затворени, тъй като днес е Денят на благодарността. Гуверньорът на английската централна банка ще се срещне с икономиста Мохамед Ел-Ериан.

Целия пазарен коментар може да видите във видеото.