Еврото продължава да поевтинява, а облигациите се повишават

Лий Ан Геранс, Bloomberg Лондон, "В развитие", 19.11.2021

14:01 | 19 ноември 2021
Обновен: 16:43 | 19 ноември 2021
Автор: Александра Попова
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Eвропейските акции се колебаят заедно с американските фючърси, докато инвеститорите претеглят влиянието на икономическия локдаун заради жестоката четвърта вълна на пандемията в Европа. Това каза Лий Ан Геранс, Bloomberg Лондон, в ефира на предаването "В развитие" с водещ Делян Петришки. 

"Еврото продължава да поевтинява, а облигациите се повишават".

Stoxx 600 изтрива печалбите, след като германският здравен министър заяви, че не изключва цялостна блокада, тъй като броят на заразените расте непрекъснато в най-голямата регионална икономика. По-рано Австрия обяви национален локдаун от понеделник.

Във Великобритания продажбите на дребно растат за първи път от 6 месеца, като покупките са предимно играчки, спортно оборудване и дрехи. През октомври продажбите на дребно се покачиха с 0.8%  и надминаха очакванията от 0,5% нарастване.

"Към Уолстрийт: договорите в Nasdaq 100 запазиха печалбите, след като индексът помогна Уолстрийт да отбележи още един рекорден връх в четвъртък. Договорите върху S&P 500 се възстановяват от предишните загуби и се търгуват почти без промяна".

При различните класове активи: суровините, включително суровият петрол, желязната руда и медта поскъпват. Златото е с малка промяна, Bitcoin продължава да се понижава и достигна около 56,000 долара.

"Какво да очакваме: В САЩ, членовете на Конгреса трябва да гласуват икономическия план на Джо Байдън за около 2 трилиона долара. Съдбата на проектозакона в Сената е все още несигурна".

Инвеститорите очакват Байдън да направи своя избор за номинация за председателското място във Федералния резерв – Лейл Бейнард и настоящият Джеръм Пауъл.

Целия пазарен коментар вижте във видеото.