Угрижени физиономии в BMW въпреки високите резултати

Константин Томов, ТВ водещ на „Колела“, „В развитие“, 20.03.2019г

15:14 | 20 март 2019
Хибридно BMW i8 в склад в Лайпциг Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg
Хибридно BMW i8 в склад в Лайпциг Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg

Ръководството на германския автомобилен концерн BMW не изглежда особено удовлетворено от факта, че компанията бележи втория по големина финансов резултат в корпоративната си история. Това сподели в телефонен разговор за „В развитие“ Константин Томов – водещ на автомобилното предаване „Колела“ по Bulgaria On Air и главен редактор на автомобилния сайт Automedia.bg.

Главният изпълнителен директор Харалд Крюгер и финансовият директор Николас Петер признаха по време на годишната конференция на BMW, че очакванията им за приходите през фискалната 2018 г. не са се оправдали, разказа Томов.

Нетната печалба на германския автомобилостроител надхвърля 7 млрд. евро, което е само с 800 млн. евро по-малко от предходната година. На фона на печалбата от 300 млн. евро по време на световната финансова криза Крюгер и Петер звучат някак странно, твърди кореспондентът ни в Мюнхен.

Двете водещи фигури представиха и редица решения за оптимизация на разходите през идните няколко годни, но в същото време защитиха инвестицията в размер на 800 млн. евро във футболния клуб „Байерн Мюнхен“, научихме още от Томов.

Какви са част от въпросните оптимизации ще научите от видеото!