Клуб Investor

Събота, 20 часа
Водещ: Ивайло Лаков

Предстои плавно поевтиняване на долара, петролът ще възстановява загубите

Георги Георгиев, Карол Капитал Мениджмънт, Клуб Investor, 21.11.2020

21:32 | 21 ноември 2020
Автор: Николета Рилска

Към момента няма фактори за сериозни движения при долара, но се очаква плавното поевтиняване на валутата. Това каза Георги Георгиев, Карол Капитал Мениджмънт, в предаването “Клуб Investor” с водещ Ивайло Лаков.

Георгиев коментира основните фактори, които движеха пазара през тази седмица.

“Продължават да излизат добри новини, че най-вероятно следващата година ще има ваксина и това окуражи инвеститорите да се обърнат към секторите, които бяха най-пострадали от коронакризата”, отбеляза гостът.

“Обикновено, когато всички добри новини настъпят на пазара, след това няма купувачи и настъпва лека корекция”.

Като най-големи победители от новините около прогреса при ваксините срещу коронавируса Георгиев изтъкна акциите на регионалните банки и финансовите компании в САЩ.

“Европейските акции също поскъпват. Вижда се съживяване въпреки големите блокади”.

Експертът коментира и ситуацията на петролните пазари, като посочи, че черното злато се е възползвало от ротацията към подценени активи.

“Енергийните компании имат потенциал до края на годината и през следващата да възстановят още по-голяма част от загубите”.

Според Георгиев през следващите няколко месеца предстоят ръстове на развиващите се пазари, като при китайските акции има особено значителен потенциал за благоприятно развитие.

Вижте целия разговор във видео материала.

Видеа с всички гости на предаването “Клуб Investor” гледайте тук.