Клуб Investor

Събота, 20 часа
Водещ: Ивайло Лаков

Кешът отново е предпочитан актив, но доларът се търси за убежище

Андрей Стойчев, изпълнителен директор на финтех групата RokSure, Светът е бизнес, 31.10.2020

21:31 | 31 октомври 2020
Обновен: 07:54 | 1 ноември 2020
Автор: Николета Рилска

Фокусът на инвеститорите през изминалата седмица отново се насочи към пандемията. Ситуацията на пазарите се припокрива до голяма степен с тази от март - разпродажба на всички активи, а кешът отново се превръща в предпочитан актив. Това каза Андрей Стойчев, изпълнителен директор на финтех групата RokSure, в предаването “Клуб Investor” с водещ Ивайло Лаков.

Според Стойчев разпродажбите от миналата седмица могат да дадат началото на по-сериозни спадове, ако ситуацията не се промени драстично в идните дни, което едва ли ще се случи.

Той посочи, че доларът е един от активите, където може би хората ще потърсят убежище, както и швейцарския франк и японската йена.

“По-скоро обаче отиваме към кешови позиции, отколкото към заемането на каквито и да е спекулативни позиции”, изтъкна експертът.

Стойчев коментира и ситуацията на петролните пазари. По негово мнение при всички случаи “петролът ще продължи да страда, както видяхме пролетта, тъй като потреблението ще продължи да намалява”.

“Не се очаква нищо добро за петрола в следващите месеци”.

Гостът отбелчза, че “ако скоро се появи ваксина или поне някакви успешни медикаменти, които генерално да променят картината, тогава не само петролът, но и пазарът може рязко да промени посоката си”.

Целия разговор вижте във видео материала.

Видеа с всички гости на предаването “Клуб Investor” гледайте тук.