Стратегията на Уорън Бъфет в сегашната криза да залага на кеша има много последователи

Александър Николов, валутен трейдър, Бисер Варчев, водещ, Insider, 14.06.20

21:03 | 14 юни 2020
Обновен: 14:23 | 19 юни 2020
Автор: Магдалена Иванова

Един от най-големите инвеститори в света Уорън Бъфет стой на огромно количество кеш, т.е. той е пасивен и има доста последователи на тази стратегия, които изчакват заради фундамента в момента, заяви Александър Николов, валутен трейдър, в предаването Insider с водещ Бисер Варчев.

„Волатилността на пазарите е по-голяма, движенията са по-резки, защото всички четат едни и същи учебници“.

Александър Николов обясни, че за първи път институционалните играчи отстъпват на заден план и се засилва влиянието на ритейл трейдърите.

„Златото е позиционирано много солидно фундаментално и поради ниската цена на петрола е обосновано да продължи да расте, ако петролът се задържи под 50 долара за барел“, каза още Николов. По неговите думи златодобивните компании са в изключителна форма в момента.

„Единственият начин да се хеджира систематичния риск е инвеститорите да инвестират в злато. Затова част от големите инвеститори насочиха свеж ресурс към златото. Дългосрочно възходящият тренд при златото ще продължи, особено ако кризата се задълбочи“.

В рамките на предаването водещият Бисер Варчев разкрива как да бъде защитено вече изградено портфолио от катаклизмите на пазара.

Цялото предаване гледайте във видеото.

Предаването е с информационен характер и не представлява препоръка за покупко-продажба на ценни книжа и активи.

Всички издания на предаването Insder  вижте тук.