Кои са професиите на бъдещето

Джуниър Ачийвмънт България организира третото издание на кариерния форум, като фокусът са финансите, счетоводството и fin tech

14:00 | 15 февруари 2017
Обновен: 14:20 | 15 февруари 2017
Автор: Виргиния Стаматова
Снимка: JA България
Снимка: JA България

Джуниър Ачийвмънт (JA) България организира третото издание на кариерния форум „Професиите на бъдещето“. По време на тазгодишното събитие на 29 март фокус ще са професиите във финансово счетоводния сектор и какво кариерно бъдеще чертаят те за младите хора в идните години. Технологиите в професионалния делник на финансистите също ще бъдат във фокуса на презентациите на представители на топ компании и организации, по време на форума, които ще има възможност да достигнат до 450 младежи в Иновационен форум „Джон Атанасов“ в София тех парк.

Финансово-счетоводната сфера, заедно с ИТ, е една от най-бързоразвиващите се. Тази тенденция се засилва и от предпоставката финансовата сфера да внедрява и използва все повече IT продукти. Това води до редица промени и възможности:

- появяват се нови финансови продукти и услуги, като стават все по-сложни, а в същото време, все по-лесно достъпни;

- появяват се нови професии и нови специализации във съществуващите вече професии, които не са познати за хората, т.е. при кариерното им ориентиране липсва информация какви точно са отговорностите и задълженията за определена позиция

- образованието във финансово-счетоводната & fin-tech сферата не може да „догони“ световното ниво, а в много отношения изостава и в национален план – това е следствие на ниските обороти във финансовия сектор (спрямо световния мащаб) и късния преход към пазарна икономика

- съществуващите фирми, които извършват финансово-счетоводни услуги често го правят като аутсорсинг на други международни компании, т.е. те имат нуждат от кадри, подготвени за работа съобразно световните тенденции

- има редица сфери и специализирани професии, в които има „глад“ – сред които актюери, бизнес анализатори, управленски счетоводители.

Ако сте на възраст от 17 до 24 години и се интересувате от кариера във финансова професия, запазете си времето от 13 до 18 часа на 29 март 2017, за да чуете за бизнес делника на професионалисти от световни топ компании. Специален HR панел ще бъде посветен на въпроса за Синдрома на прегарянето, който, оказва се, засяга все по-млади хора, във все по-ранен етап от кариерния път. Как да не се стига изобщо до работно прегаряне, ще научите от изявени специалисти по човешки ресурси, предприемачи и журналисти.

По време на форума ще има и два дискусионни панела, в които изявени таланти ще обсъдят бъдещето на професиите в сферата на „традиционните“ и дигиталните финанси и кои са стъпките към кариерния успех на водещите финансисти. Както и миналата година, в края на форума ще има изненади за участниците и подаръци от организаторите.

Следете новини за участниците и програмата на събитието на сайта на JA България и на фен страницата на организацията във Facebook. Участието във форума е безплатно за ученици и студенти, но е необходима предварителна регистрация, която ще бъде отворена на 27 февруари. Медийни партньори са Economy.bg, Karieri.bg и Bloomberg TV.