Персонализацията на финансовите услуги като цяло - една от тенденциите, които диктуват пазара

Зорница Янакиева, СЕО, CASHCREDIT, в IFF, 22.11.2021

20:00 | 22 ноември 2021
Обновен: 21:31 | 22 ноември 2021
Автор: Галина Маринова

Бързината, сигурността на транзакцията и доверието имат ключово значение за потребителите на кредитни услуги в България.Това каза Зорница Янакиева, СЕО, CASHCREDIT  в разговор с Вероника Денизова в рамките на Investor Finance Forum. 

"Дигитализацията е нещо основно, за да може да се случи качественото обслужване на клиента. Това е важно не само при обслужването на клиентите, но и по отношение на вътрешните процеси на една компания. Дигитализираме и вътрешните процеси, а не само това, което клиентът вижда, за да може всичко да се случи плавно и безпроблемно". 

Почти половината от клиентите са кандидатствали за кредит онлайн, сочи проучване на CASHCREDIT. "Дигитализацията е ключово важно за новото поколение. Над 70% от възрастовата група между 20 и 40 години предпочитат дигитално да свършат всичко, което искат, свързано с кредитиране". 

Още за новите технологии във финансовата индустрия и мястото на България в дигитализацията на услугите вижте във видеото.

Интервюто е част от десетото юбилейно издание на конференцията Investor Finance Forum. Генерален партньор на конференцията е Fibank. Основни партньори на събитието са ЕЛАНА Фонд Мениджмънт, MFG и Българска фондова борса. Събитието се организира с подкрепата на Amundi Asset Management, LIREX, Software Group, MEDICAL DENT и лаборатории ГEНИКА. Институционални партньори на юбилейното издание на Investor Finance Forum са Френско-българска търговска и индустриална камара, Асоциацията на директорите за връзки с инвеститорите в България, Асоциацията на българските лидери и предприемачи, Български форум на бизнес лидерите, Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средни предприятия, Британско-българска бизнес асоциация, Българска мрежа на Глобалния договор на ООН, Sofia Tech Park и Висшето училище по застраховане и финанси.

Медийни партньори са Bloomberg TV Bulgaria, Dnes.bg, списание BusinessGlobal и SeeNews.