Светът е бизнес

Всеки делник от 20:30 часа
Водещ: Ивайло Лаков

Гуайдо не успява да обедини народа на Венецуела, заяви експерт

Доц. д-р Валентин Петрусенко, заместник-декан в ПУ "Паисий Хилендарски", Светът е бизнес, 25.07.2019

21:00 | 25 юли 2019
Доц. д-р Валентин Петрусенко, заместник-декан в ПУ "Паисий Хилендарски". Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Доц. д-р Валентин Петрусенко, заместник-декан в ПУ "Паисий Хилендарски". Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Хуан Гуайдо не успя да представи алтернативата на режима на Мадуро, която да обедини населението и да привлече на своя страна армията. Ще има пасивно противопоставяне, докато не се стигне до извънредни ситуации. Това каза доц. д-р Валентин Петрусенко, заместник-декан в ПУ "Паисий Хилендарски", в предаването "Светът е бизнес" с водещ Ивайло Лаков

"Спирането на електричеството във Венецуела е признак за икономическата криза в страната, която е в резултат от наложеното ембарго от САЩ".

Мадуро не е политик от калибъра на предшественика си Уго Чавес. Мадуро се старае да спаси положението, но няма харизмата и визията на Чавес, коментира той.

"Икономиката на Венецуела се разпада и донякъде прилича на кубинския вариант. Но Куба успя да се задържи със и без помощта на СИВ. Предстои да видим колко време ще издържи Венецуела".

През май беше освободен от домашен арест лидерът на лявата опозиция на режима на Мадуро Леополдо Лопез, припомни Петрусенко.

"Лопез първо потърси убежище в чилийското посолство, а после се премести в испанското. Тогава Жозеп Барел в качеството си на външен министър се разграничи и не желаеше да политизира казуса".

Леополдо Лопез и семейството му са със статут на гости в испанското посолство, а не като политически бежанци, заяви той. 

Във видеото вижте целия разговор.