Светът е бизнес

Всеки делник от 20:30 часа
Водещ: Ивайло Лаков

Същността на дигиталната трансформация е възможността за персонализация

Огнян Траянов, собственик и изп. д-р на ТехноЛогика ЕАД, Светът е бизнес, 24.01.2019

21:00 | 24 януари 2019
Огнян Траянов, собственик и изп. д-р на ТехноЛогика ЕАД. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Огнян Траянов, собственик и изп. д-р на ТехноЛогика ЕАД. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Характеристиката четвъртата индустриална революция е опцията за персонализация, коментира Огнян Траянов, собственик и изп. д-р на ТехноЛогика ЕАД, в предаването "Светът е бизнес" с водещ Ивайло Лаков.

Тази година на икономическия форум в Давос липсват големи визионерски послания, базирани на силни резултати както през 2015 г, уточни гостът.

"Непрекъснато се говори за платформената индустрия. Тя дава някаква основа, в която всеки човек може лесно да изяви своите творчески способности. Тези платформени компании реализират високо богатство срещу неимоверно доверие. Бързо биха могли да загубят това състояние".

Ролята на бизнеса не е да се правят дарения, а да ангажира този ресурс, с който разполага, в посока наблюдения, развитие, прогнози, разкри Огнян Траянов. Печалбата е резултат от добре управлявани рискове и решения, категоричен е още той.

Споделям твърдението на писателя Алек Попов, че техническият напредък невинаги е свързан с човешкия, сподели Огнян Траянов. Създавайки повече условия с технологиите, създаваме повече условия за изолиране от обществото. Една от тенденциите е хората да си създават свой персонализиран свят, в който да се чувстват щастливи, смята собственикът на ТехноЛогика ЕАД.

Още по темата за дигиталната трансформация вижте във видео материала.