Светът е бизнес

Всеки делник от 20:30 часа
Водещ: Ивайло Лаков

Германските инвестиции в България се разширяват

Ралф Зингман, оперативен директор LEONI GROUP за Централна Европа, Светът е бизнес, 20.06.2018

22:00 | 20 юни 2018
Ралф Зингман, оперативен директор LEONI GROUP за Централна Европа, снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Ралф Зингман, оперативен директор LEONI GROUP за Централна Европа, снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Германската LEONI GROUP, производител на кабелни системи за лекотоварни и тежкотоварни автомобили, е избрала България и Плевен за  строежа на производствен завод след задълбочени проучвания на инфраструктурата, логистиката, както и възможността да се наемат служители. 

Това каза Ралф Зингман, оперативен директор LEONI GROUP за Централна Европа, в предаването „Светът е бизнес“ с водещ Николай Кръстев.

LEONI е получила към настоящото ниво на проекта и развитието му подкрепа от необходимите институции - Министерството на икономиката и от ръководителя на Българско-търговското представителство в Берлин Стефан Йонков, за което Зингман посочи, че е помогнало в голяма степен за осъществяването на интензивните връзки с него.

Всички сигнали от нашите проучвания са доста обещаващи. Всички данни говорят, че инвестицията трябва да е успешна. България има интересна рамка за инвестиране. Компанията оперира на различи места в Европа, като за пръв път инвестира в България. Интересно ни е как ще се развием, но сме уверени, че развитието ще е успешно. В крайна сметка това ще е успех както за LEONI GROUP, така и за България.

Зингман посочи, че също така се надяват на успех при набирането на достатъчно служители. Позициите, които компанията предлага са разнообразни, с всякаква степен на сложност на труда, като се предлага и обучение за служителите.

Обучението е важна тема в нашата компания и е без значение какво е първоначалното ниво на служителя. Имаме възможности и искаме да подкрепяме служителите си в обучението, можем да предложим и обучение в чужбина.

Зингман добави, че социалната политика на LEONI GROUP  включва бонусна система и социални облаги за служителите, а основните заплащания ще са базирани спрямо тези, предлагани на пазара на труда. 

Заводът на LEONI GROUP в Плевен трябва да бъде готов до края на 2018 г., когато ще започнат операциите там, дейностите по строежа му ще продължат и в началото на 2019 г. 

Предстои компанията да се разшири, когато получи достатъчния капацитет и търсене. 

Повече по темата прочетете в статията на Investor.bg.