Персонализираното и достъпно обучение-фактор на Industry 4.0

Огнян Траянов, изпълнителен директор на ТехноЛогика, в предаването Investbook, 04.05.2016

20:49 | 4 май 2016
Автор: Investor.bg
Огнян Траянов, изпълнителен директор на ТехноЛогика. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Огнян Траянов, изпълнителен директор на ТехноЛогика. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Към момента IT индустрия е в много добро състояние. Компаниите в технологичния сектор отбелязват ръст от 25%, който бива отчетен и при съотношението печалба/оборот. Това каза Огнян Траянов, изпълнителен директор на ТехноЛогика и председател на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН в предаването Investbook с Дориана Ранкова по Bloomberg TV Bulgaria на 4 май 2016.

По думите му в момента има баланс между българи, завършили и работили в чужбина, които се връщат, за да започнат работа за български IT фирми, и специалисти, които напускат страната, за да търсят реализация в чужбина. 

Той коментира още възможностите и предизвикателствата на четвъртата индустриална революция. По думите му тя се характеризира с два ключови фактора - силна персонализация или съобразяване с възможностите и желанията на всеки индивид и достъпност от гледна точка на лесно реализиране на идеите. Основното предизвикателство се крие в образователна система.

Огнян Траянов е един от лекторите на конференцията "Образование и бизнес - бъдещите лидери", която Bloomberg TV Bulgaria съвместно с Bulgaria ON AIR организират на 11 май 2016 в София.  

Вижте повече във видеото:

Вижте още снимки от събитието и линкове към презентациите на лекторите.