В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещ: Вероника Денизова

Анализатори очакват нови ръстове на фондовата борса - засега

Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, В развитие, 19.04.2021

15:37 | 19 април 2021
Обновен: 15:37 | 19 април 2021
Автор: Николета Рилска

Анализатори очакват нови ръстове в цените на акциите, но засега - пазарите все пак не могат да вървят постоянно в една и съща посока. Според експерти цените ще продължават да растат до лятото. Това заяви Бойчо Попов - главен редактор на Investor.bg, в предаването “В развитие” с водещ Вероника Денизова.

Попов посочи, че част от оптимизма на анализаторите се дължи на факта, че средствата по плана за възстановяване на американския президент Джо Байдън не са усвоени. “Тези разходи ще имат ефект и за глобалната икономика. Те ще проправят път за възстановяването в САЩ”, коментира редакторът.

“Анализаторите остават по-скоро оптимисти въпреки някои рискове”.

По думите на Попов основните рискове са свързани с третата вълна на пандемията и нарастващото напрежение между САЩ и Русия.

Гостът коментира и предстоящите събития през тази седмица. Той отбеляза, че фокусът на инвеститорите се насочва към заседанието на Европейската централна банка, като не се очакват промени в паричната политика, а по-скоро коментарите от страна на гуверньора на институцията Кристин Лагард.

“В петък предстои да бъдат публикувани индексите на мениджърите по поръчките PMI”, посочи Попов и отбеляза, че те вероятно ще отчетат допълнителни ръстове през април.

По повод събитията у нас главният редактор коментира началото на консултациите за сформиране на правителство при президента.

“Вероятно още утре президентът ще връчи мандат за съставяне на правителство на посочения от ГЕРБ кандидат - Даниел Митов”.

Попов изтъкна, че ако коалициата ГЕРБ-СДС върне мандата, той ще бъде даден на втората по подкрепа политическа партия - “Има такъв народ”.

Целия разговор вижте във видео материала.

Видеа с всички гости на предаването “В развитие” гледайте тук.