В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещ: Вероника Денизова

Как ще се трансформира бизнесът в постпандемичния свят?

Радослав Кошков, регионален мениджър на "Шнайдер Електрик" за България, Албания, Северна Македония и Косово, В развитие, 09.12.2020

14:02 | 9 декември 2020
Обновен: 16:24 | 9 декември 2020
Автор: Димитър Баларев

Контактите между производители или доставчици с клиенти няма да се промене в постпандемичния свят. Рекламата отдавна се транфосмира в дигитална и общуването от разстояния чрез технологиите се доказа, че е далеч по-ефективно, достигайки много по-висок процент целеви групи. Това коментира Радослав Кошков, регионален мениджър на "Шнайдер Електрик" за България, Албания, Северна Македония и Косово, в предаването "В развитие", с водещ Делян Петришки.

"Това, което пандемията ускори, е навлизането на технологиите в нашия живот. Дали ги искаме, или не, те ни помогнаха в редица сфери в тези трудни времена. Затова производителите ще продължават да инвестират технологии, оптимизиращи техните производства и подобряващи работната среда".

По думите на Радослав Кошков далеч повече са позитивите в комуникацията с нулев или минимален допир между компаниите и клиентите спрямо физическото общуване.

"Сегашните платформи и видът на общуване ще се запазят, но характерът на контактите ще се видоизмени, като най-големият бенефициент от тази трансформация ще бъде крайният потребител".

Във връзка с реализацията на проектите за "умна" фабрика и иновационния хъб (Innovation Hub) в Пловдив гостът сподели, че технологиите, използвани във фабриката, са довели до висока степен на оптимизации на производствения процес и спестяване от енергоносители.

"Не е въведена технология в тази фабрика, чиято първоначална инвестиция в рамките на 2 години да не се е изплатила. А по отношение на иновационня хъб той представлява изложбена зала, чрез която се показват всички технологии, които нямат приложение само в индустрията и предприятията, а представят цялата гама от услуги, решения и софтуери на Шнайдер във всички сегметни". 

Целия разговор може да видите във видеото. 

Всички гости на предаването "В развитие" може да видите тук.