В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки

Биткойнът поставя началото на нов бичи тренд

Владислав Драмалиев, директор на фондация "Битхоуп", В развитие, 10.11.2020

13:09 | 10 ноември 2020
Обновен: 14:34 | 10 ноември 2020
Автор: Радостина Ивчева

Навлизането на институции и големи бизнеси в биткойна стимулират възхода в стойността на криптовалутата. Това заяви Владислав Драмалиев, директор на фондация "Битхоуп", в предаването „В развитие“ с водещ Делян Петришки.

„Не може да се прогнозира движението, биткойнът прави каквото си иска“, заяви гостът, но поясни, че все пак институционалният интерес към криптовалутата в момента е добре дошъл за нея.

„Това кара потребителите да се интересуват от биткойна“.

Различното сега в сравнение с предишни вълни на интерес е, че става въпрос за конкретно инвестиране в самия актив биткойн, а не предоставяне на определена услуга.

„Мениджъри на активи започват да се изказват положително за биткойн, което е в следствие и на сегашната икономическа ситуация“, каза Драмалиев.

„Биткойн е започнал новото си бичо движение“.

Според него обаче биткойнът все още остава спекулативен актив, а не реални пари.

Драмалиев коментира интереса към дигиталните валути на централните банки, като заяви, че той е подтикнат първо от либра на Facebook и в последствие от усилията на Китай за дигитален юан.  

„На техническо ниво не смятам, че има особено предимства, а по-скоро има неясноти“.

Голям въпрос е поверителността на трансакциите, заяви гостът, като поясни, че според него в Китай дигиталната валутата би била още един инструмент за контрол над населението.

Целия разговор вижте във видеото.

Всички гости на предаването "В развитие" може да видите тук.