В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки

БНЕБ изпраща рекорден юли по отношение на изтъргуваните количества

Николай Кискинов, управляващ съдружник във "Владимиров Кискинов", В развитие, 29.07.2020

14:23 | 29 юли 2020
Обновен: 17:57 | 29 юли 2020
Автор: Николета Рилска

Очертава се юли да е рекорден по отношение на изтъгуваните количества на Българската независима енергийна борса. Това каза Николай Кискинов, управляващ съдружник във "Владимиров Кискинов", в предаването “В развитие” с водещ Вероника Денизова

“Ако през юли 2020 г. цената на електроенергията “Ден напред” средно е около 70,54 лв., то миналата година цената по същото време е била 108,18 лв.”, посочи Кискинов. Той отбеляза, че коронавирусът е част от причините за по-ниските цени тази година. 

“Пандемията стресира много пазарите и производствата, което даде своето отражение”.

Кискинов коментира и търговията на платформата на газов хъб "Балкан", като отбеляза, че цените на природния газ остават традиционно ниски. 

“На пазара на природен газ се наблюдава тотална стагнация, перспективите са същите - не се очаква развитие, ако няма такова при производството, което да увеличи консумацията”.

Друга тема, на която се спря гостът, са промените в Закона за задълженията и договорите, с които се въвежда 10-годишната абсолютна погасителна давност по отношение на частните задължения на физическите лица. Той посочи, че толерира идеята всеки да има право на втори шанс, но това трябва да се направи по такъв начин, че да не се навреди на интересите на кредиторите. 

Целия разговор вижте във видеото.
Видеа с всички гости на предаването “В развитие” гледайте тук.