В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки

Пазарите са под натиск заради опасенията от втора вълна на пандемията

Д-р Магдалена Иванова, главен редактор на Bloombergtv.bg, В развитие, 18.06.2020

14:44 | 18 юни 2020
Обновен: 15:25 | 18 юни 2020
Автор: Хюлия Айваз

Капиталовите пазари са под натиск заради опасенията от втора вълна на пандемията, след като броя на заразените започна да нараства на определени места, включително Китай. Това каза д-р Магдалена Иванова, главен редактор на Bloombergtv.bg, в предаването "В развитие" с водещ Вероника Денизова. 

По отношение на последното изказване от страна на председателя на Федералния резерв Джером Пауъл редакторът подчерта, че ключово е било мнението му, че подкрепата за домакинствата и бизнеса не трябва да спира твърде бързо. 

Д-р Иванова обясни, че програмата на Фед за купуване на корпоративен дълг в даден момент ще премине изцяло към индивидуални корпоративни облигации. 

"Цените на петрола вървят надолу в четвъртък, след като ръстът в броя на новите случаи на коронавирус в Китай и САЩ поднови опасенията по отношение на възстановяването в търсенето на гориво".

По думите на Магдалена Иванова увеличението на американските запаси на суров петрол до рекордно високи стойности за втора поредна седмица също помрачава пазарните настроения на петролните пазари. 

Целия разговор вижте във видеото.

Всички гости от предаването "В развитие" вижте тук.