В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки

Европа е координирана и последователна в развитието на електромобилността

Храбрин Иванчев, Българска асоциация електрически превозни средства, В развитие, 16.06.20

13:16 | 16 юни 2020
Обновен: 17:22 | 16 юни 2020
Автор: Хюлия Айваз

Европа е координирана и последователна в развитието на електромобилността. Такова мнение изрази Храбрин Иванчев, член на Изпълнителния борд на Българската асоциация електрически превозни средства, в предаването “В развитие” с водещ Вероника Денизова.  

“Чуха се гласове, че кризата ще намали някои изисквания за вредните емисии. Засега нито една забрана или рестрикция за замърсяващите коли не е отменена”. 

Иванчев посочи, че в Европа платформите за споделено пътуване също са много развити.  

Той обясни, че в Стария континент се произвеждат по-малко от 20% от електрическите средства в света.

Според госта Европа трябва да навакса и да достигне Китай в развитието на технологията - електрическата батерия за в бъдеще да стане по-лека, да има повече цикли за зареждане, да се зарежда по-бързо.  

По думите на Иванчев целенасоченото действие на европейските лидери и подобряването на технологията ще позволи на Европа да остане водещ производител на автомобили. 

“В България ние се опитваме от много време да насърчим българските институции да подходят по-отговорно към тези промени. Автопаркът в страната не се управлява, не се полага институционална грижа”.  

По думите му зарядните станции у нас са въпрос на частна инициатива, като добави, че към края на миналата година те са наброявали 150.  

Иванчев смята, че е нужно, след като отминат негативите от коронавируса, общините да помислят как да се развие електромобилната инфраструктура.  

Целия разговор вижте във видеото.  

Всички гости на предаването "В развитие" вижте тук.