В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещ: Вероника Денизова

Covid-19 накара работодателите да преоценят дистанционната работа

Павел Хрисков, управляващ партньор на Консендо България, В развитие, 15.06.2020

13:05 | 15 юни 2020
Обновен: 22:26 | 15 юни 2020
Автор: Николета Рилска

Ситуацията след коронавируса няма как да бъде отново същата.  Работодателите преоцениха необходимостта от големи офис пространства и осъзнаха, че служителите им могат да работят и от домовете си. При всички положения Covid-19 ще остави поне тази следа. Това каза Павел Хрисков, управляващ партньор на Консендо България, в предаването “В развитие” с водещ Вероника Денизова

“Мениджърите видяха, че не е толкова страшно да не могат да контролират служителите си - голяма част от тях отчитат увеличение на ефективността”. 

Хрисков коментира отражението на пандемията върху микро и малките компании у нас. Той отбеляза, че за голяма част от тях се е наложило да станат по-гъвкави. 

Според госта обаче тези фирми изостават по отношение на дигиталната трансформация. 

“Дигитализацията е момент, в който всяка една комуникация, всеки един процес - дори производствен, да има дигитална следа”. 

“Липсата на дигитална трансформация създава страх в предприемачите да приемат промени за бизнеса си, което води до забавяне”, изтъкна Хрисков. 

По негови думи причините за проблема са комплексни, включително по отношение на забавящата се цялостна трансформацията в държавния сектор. 

Целия разговор вижте във видеото.

Видеа с всички гости на предаването “В развитие” гледайте тук