В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещ: Вероника Денизова

Черна дупка от 30 млрд. паунда в бюджета на Великобритания?

Пазарен коментар на Сандра Килхоф, 15.06.2016

15:27 | 15 юни 2016
Автор: Кирил Петков
Сандра Килхоф, Bloomberg - Лондон. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Сандра Килхоф, Bloomberg - Лондон. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Европейските акции се възстановяват след пет дневно понижение, след като Фед вероятно ще задържи лихвите. Това каза пазарният анализатор Сандра Килхоф от Bloomberg Лондон в предаването „В развитие“ на Bloomberg TV Bulgaria. Фючърсите показват, че шансовете за промяна са под 16%. Инвеститорите ще следят изявлението на Джанет Йелън за намеци за следващо повишение.

Петролът спада за пети пореден ден и е почити 48 долара за барел, каза Килхоф. 

"Тук в Лондон, паундът се покачи най-много от седмица насам спрямо долара, след като трудовият пазар показа признаци на устойчивост в дните преди референдума. Безработицата спадна до 5% в трите месеца до април и е най-ниска от 2005 насам. Ръстът на заплатите също се увеличи".

По думите на анализатора това се случва на фона на очакване на речта на канцлера на хазната Джордж Осборн. "В нея се очаква той да предупреди хората, че Brexit ще остави черна дупка от 30 млрд. паунда, която ще трябва да бъде запълнена с по-високи данъци и намаления на разходите. Коментарите му идват в момент, когато кампанията за напускане на ЕС набира поддръжници, според последните допитвания. Това накара трейдърите да заложат, че паундът ще се обезцени допълнително".

Вижте целия коментар: