В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки

10% спад в цената на петрола за последните 9 дни

Мартин Митренцев, форекс анализатор, В развитие, 29.05.2019

20:37 | 29 май 2019
Обновен: 18:18 | 4 юни 2020
Мартин Митренцев, форекс анализатор. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

В последните 9 дни имаме 10% в цената на петрола. WTI се търгува на 57.40 долара за барел. Това заяви форекс анализаторът Мартин Митренцев в предаването "В развитие" с водещ Вероника Денизова.

"Въпреки санкциите на САЩ върху Иран и Венецуела пазарът остава добре снабден поради ръста на производството в САЩ и запасите на суров петрол, които не позволяват цената на петрола да се увеличи. Иран на дневна база изнася 500 000 барела.  Венецуела – 1 млн. барела на ден. Това изглежда нищожно на фона на световното производство, което е 80 млн. барела на ден".

Brexit и паундът

Новината за оставката на британския премиер Тереза Мей не доведе до сериозна волатилност при паунда просто защото това бе включена в оценката на инвеститорите, изтъкна Мартин Митренцев. "Валутната двойка паунд-долар е загубила 430 пипса от стойността си от началото на месеца. В средата на юни отново ще видим сериозна волатилност при паунда въз основа на възобновени преговори с ЕС. Излизането без сделка е възможно най-лошият вариант за паунда. Брекзит със сделка може да върне нивата на паунда до тези отпреди гласуването на референдума", твърди още той.