В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки

Добрите практики при брокерите

Снежана Стойчева, мениджър на Imoti.net, и Антон Илиев, съосновател на КА5 имоти, В развитие, 17.02.2017

15:08 | 17 февруари 2017
Автор: Investor.bg
Снежана Стойчева, мениджър на Imoti.net, и Антон Илиев, съосновател на КА5 имоти. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Снежана Стойчева, мениджър на Imoti.net, и Антон Илиев, съосновател на КА5 имоти. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Подобрява ли се качеството на услугите в сферата на недвижимите имоти? Намаляват ли лошите практики и на какъв етап е въвеждането на регулация в бранша? Темата коментират мениджърът на Imoti.net Снежана Стойчева и съоснователят на КА5 имоти Антон Илиев в ефира на "В развитие" с Вероника Денизова. 

Браншът иска да има ясно разграничение между агенциите, които работят правилно и тези, които прилагат лоши практики, посочи Илиев. 

По думите на Стойчева браншът много дълго се е опитвал да се саморегулира. "В последните години разбра, че саморегулацията няма да проработи, с което се започна подготовка на проектозакон на държавна регулация", обясни тя. 

Платформата imoti.net дава възможност на потребителите да подадат сигнал за лоши практики или съмнения за фалшива обява, допълни още тя. Некоректните клиенти биват наказвани с премахването на обявите им или спиране на достъпа до платформата.  

Как КА5 имоти гарантира качеството на услугата? Какво трябва да направят потребителите при покупка на имот или търсене на квартира?  

Очаквайте видео с целия разговор!