В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещ: Вероника Денизова

Европейските акции поскъпват на фона на разнопосочни сигнали за икономиката САЩ

Пазарен коментар на Силвия Климаки, Bloomberg Лондон, във "В развитие", 17.11.2022

16:20 | 17 ноември 2022
Автор: Галина Маринова

Американските фючърси сочат към възстановяване на Wall Street. Европейските акции поскъпват, докато инвеститори оценяват смесените сигнали за здравето на американската икономика и лихвите. Това каза Силвия Климаки, Bloomberg Лондон, в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водеща Вероника Денизова.

Във Великобритания министърът на финансите ще се опита да успокои пазарите, че ще успее да стабилизира нещата с фискалния си пакет. Той се очаква да поиска икономии за 55 млрд. паунда, разпределени 60 на 40 между намаляване на разходите и вдигане на данъците. "Изправяме се срещу бурята" - ще обяви той, според съобщение на министерството. 

Ftse 100 е с 0,3% спад. Паундът поскъпна и се насочи към границата от 1,20 за долар, след като стигна паритет през септември. Europe 600 е 3 десети от процента спад. DAX бележи същото понижение, а френският CAC е с 0,6% понижение.

На Wall Street контрактите върху Nasdaq 100 се повишиха с 0,4. Фючърсите върху S&P 500 добавиха 0,3%.

Петролът разшири загубите, докато инвеститорите насочваха вниманието си към тревогите за перспективата за търсенето след облекчаване на геополитическите напрежения. 

Златото поевтиня, след като очакванията за по-агресивен Фед надделяха над надеждата за непосредствено успокояване на повишаването на лихвите. 

Вижте целия коментар във видеото.

Всички гости на предаването "В развитие" може да гледате тук.