Бизнес старт

Всеки делник от 9:30 часа
Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Bloomberg Businessweek Bg: Природата готви ли ни суши?

Ивайло Лаков, главен редактор на Bloomberg Businessweek Bg и водещ на предаването "Светът е бизнес", "Бизнес старт", 21.09.2021 г.

11:40 | 21 септември 2021
Автор: Михаил Митев

На пазара вече може да намерите шестия брой на списание Bloomberg Businessweek Bg, което отново е изпълнено с експертни коментари за света на международната политика, технологиите и икономиката. Повече за него разказа Ивайло Лаков, главен редактор на Bloomberg Businessweek Bg и водещ на предаването "Светът е бизнес", в ефира на "Бизнес старт" с водещ Живка Попатанасова. 

Корицата е свързана с водещата тема на броя с текст от Николай Вълканов, изпълнителен директор на „Сдружение на модерна търговия“, а преди това управлява InteliAgro, с експертиза, свързана в производството на храни, земеделие и отглеждането на култури. Текстът разглежда как климатичните промени се отразяват на цените на храните в световен мащаб.

В новия брой може да бъде прочетен и текстът на здравния икономист Аркади Шарков, по темата за четвъртата вълна на пандемията и управлението на кризите. Димитър Събев, известен икономист и журналист, пише за пределната полезност на парите и включва теорията как всичко над 20 хил. долара годишно не произвежда полезност.

Андрей Стойчев с традиционен коментар за финансовите пазари и как четвъртата вълна им влияе. Вероника Денизова – за модата да се търгува на пазарите с ETF-и. Спас Иванов по темата за дигиталните разплащания и киберсигурността - за какво трябва да внимаваме, за да не ни „изпържат". Д-р Искрен Иванов, преподавател в СУ, политолог, за фиаското в Афганистан и изтеглянето на САЩ, което е довело до хаос и връщане на талибаните на власт.

По думите на госта, няма как да се избяга от главната тема на броя, свързана със зелената икономика и зелените сделка и за тях ще се говори все повече.

 

Списанието е част от портфолиото на Investor Media Group и се издава по лиценз на Bloomberg LP.

Повече за темите в новия брой може да гледате във видеото.

Всички гости на предаването "Бизнес старт" може да видите тук.