Бизнес старт

Всеки делник от 7:30 часа
Водещи: Роселина Петкова и Христо Николов

Tesla навлиза на пазара в Индия през 2021 г.

Бойчо Попов, главен редактор на сайта Investor.bg, Бизнес старт, 29.12.2020

11:34 | 29 декември 2020
Обновен: 11:39 | 29 декември 2020
Автор: Радостина Ивчева

Американският производител на електрически превозни средства Tesla ще навлезе на пазара в Индия в „началото“ на 2021 г. Това заяви Бойчо Попов, главен редактор на сайта Investor.bg, в предаването "Бизнес старт" с водещ Христо Николов

"Операциите на Tesla ще започнат с продажби в началото на 2021 г. и след това „може би“ ще разгледа възможността за сглобяване и производство на превозни средства в страната, каза министърът на транспорта на Индия Нитин Гадкари пред вестник Indian Express", обясни Попов. 

"Tesla отдавна се фокусира върху разширяването на глобалните продажби и днес разполага с шоуруми в Австралия, Канада, Китай, Япония и Мексико, както и в цяла Европа". 

В момента Maruti Suzuki, Hyundai, гигантът Tata и Mahindra са лидери на автомобилния пазар в Индия. През последните две години Tata Motors, Hyundai, Morris Garages и Mercedes пуснаха нови модели електрически автомобили в Индия, включително Mercedes EQC и Tata Nexon EV, обясни главният редактор на Investor.bg.

Попов коментира и новината, че правителството на САЩ обжалва решението, което блокира забраната на администрацията на президента Доналд Тръмп за TikTok, става ясно от нови съдебни документи.

"На 7 декември 2020 г. съдията от окръжния съд на САЩ Карл Никълс във Вашингтон стана вторият съдия в САЩ, който блокира опита на Министерството на търговията да спре изтеглянето на приложението TikTok от магазините за приложения в САЩ, позовавайки се на заплахи за националната сигурност". 

Целия разговор вижте във видеото.

Повече новини от света на технологиите четете в Investor.bg