Бизнес старт

Всеки делник от 7:00 часа
Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Специален проект насърчава спорта при децата като урок по личностно развитие

Валентина Александрова, певица; Божидар Темелков, световен шампион по самбо, Бизнес старт, 11.09.2020

10:58 | 11 септември 2020
Обновен: 13:11 | 11 септември 2020
Автор: Димитър Баларев

"Младите хора - Бъдещето на България - в действие" е проект на асоциация "Докосни дъгата" и Министерството на младежта и спорта, чиято основна цел е да насърчи спортната активност при 1000 младежи на възраст от 15 до 29 г. с различен социален и здравен статус . Ключовото послание на проекта се изразява в призив за активно спортуване, чрез което човек ще се научи да не се отказва и да преследва целите и мечтите си. Това заявиха певицата Валентина Александрова и световният шампион по самбо Божидар Темелков в предаването "Бизнес старт" с водещ Христо Николов.

По думите на Валетина Александрова спортът е изключително важен за здравато и "едно дете трябва задължително да мине през него, за  да бъде дисциплинирано и борбено".

Според Божидар Темелков часовете по физическо възпитание в училище не са достатъчни.

"Те по-скоро са като свободен час. Не при всички училища те се пренебрегват, но особено при началните учебни заведения възрастните учителки не могат ефикасно да подготвят физически малките ученици. Затова трябва да се наблегне повече на тези часове, защото те са основата за какъвто и да е спорт"

Другата водеща тема на проекта, освен насърчаването на активност при младите чрез различни спортове, е и превенция на агресията между тях.  

"Заедно с асоциация "Докосни дъгата" участвахме на среща с младежи в град Смолян. Дискутирахме този проблем и неговите активни и пасивни изражения. Получи се хубава среща и в бъдеще ще проведем подобни срещи в други български градове."

Още за проекта "Младите хора - Бъдещето на България - в действие" и какъв е подходът за превенция на агресията сред младите вижте във видеото.

Всички гости на предаването "Бизнес старт" може да видите тук