Бизнес старт

Всеки делник от 7:00 часа
Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Образование без раници: Добрата иновация обединява технологиите с човешкия фактор

Иван Господинов, Сдружение "Образование без раници", Бизнес старт, 24.08.2020

09:57 | 24 август 2020
Обновен: 16:49 | 2 септември 2020
Автор: Стефимир Гроздев

Иновациите вървят към търсенето на баланс. Добрата иновация не е базирана напълно на технологии, а на добра педагогика, комбинираща технологиите и човешкия елемент, коментира Иван Господинов, Сдружение "Образование без раници", в предаването "Бизнес старт" с водещ Живка Попатанасова.

"Едно училище е иновативно, когато разнообразява учебната програма и часове. Иновацията трябва да е отворена и да не зависи от твърде много регулации. Това е вариант училищата да създадат добри практики".

Гостът разкри, че от сдружение "Образование без граници" обединяват изкуствата с естествени науки в рамките на един предмет, който включва химия, биология, физика, музика, изобразително изкуство. "Това дава вариант на учителите да свързват предметите помежду си", допълни гостът.

По отношение на преподаването дистанционно и в присъствена форма Господинов посочи, че е добре да се намери децентрализирано решение. Според него обучението ще стане хибридно.

По думите на Иван Господинов е добре преподаването да става гъвкаво и на блоков принцип - първите няколко месеца да се учат определени предмети, учениците да се срещат с по-малко учители и след това учителите да могат да заместват в друго училище.

Целия разговор вижте във видеото.

Всички гости на предаването "Бизнес старт" вижте тук.