Бизнес старт

Всеки делник от 9:30 часа
Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Българска компания пуска на пазара специално Cold Brew кафе

Христо Христов, съсобственик на Drekka, Бизнес старт, 28.07.2020

10:50 | 28 юли 2020
Обновен: 14:37 | 28 юли 2020
Автор: Цветан Кръстев

Идеята за пускането на пазара на специално Cold Brew кафе в бутилка се роди преди две години. Решихме, че трябва да адаптираме рецептатата си, така че да произвеждаме голямо количество, без да компроментираме вкуса. Това каза Христо Христов, съсобственик на Drekka, в предаването "Бизнес старт" с водещ Христо Николов.

"Сблъскахме се с много предизвикателства. Едно от тях бе финансиране на проекта. Правили сме много опити с различни рецепти и различно време за екстракция, преди да стигнем до крайния резултат".

Той коментира, че не са имали затруднения с вноса на кафе по време на пандемията. "Дори получавахме по-бързо доставки поради ниския трафик по трасето. В момента сме се насочили към онлайн търговията", допълни той.

"Интересът към Cold Brew напитките (студена екстракция на кафе) се развива динамично през последните години. Анализите показват, че клиентите все повече търсят готови за пиене напитки. Големите играчи на пазара се насочиха към този сектор и той бележи ръст".

Той коментира, че основната разлика спрямо традиционното кафе е във вкуса.

"При студената екстракция имаме по-ниска киселинност и по-голяма сладост на кафето, докато при топлата филтрация изпъква киселиността за сметка на сладостта".

Целия разговор вижте във видеото.

Всички гости на "Бизнес старт" вижте тук.