Бизнес старт

Всеки делник от 7:00 часа
Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Подводницата "Слава" може да гарантира енергийната сигурност на страната

Данко Калчев, собственик на "Инхом", фондация „Белославско стъкло”, Бизнес старт, 01.07.2020

11:44 | 1 юли 2020
Обновен: 12:24 | 1 юли 2020
Автор: Стефимир Гроздев

Подводницата "Слава" ще бъде съхранена като автентична материална памет на българското подводно плаване и ще отвори в Деня на подводничаря - 18 август. България е била една от десетте страни в света с подводен флот. Важно е тя да има съвременна, функционална, роботизирана подводница, която да е пазител на енергийните източници на изключителната икономическа зона в Черно море - да гарантира енергийната сигурност на страната. Това заяви Данко Калчев, собственик на "Инхом", фондация „Белославско стъкло”, в предаването "Бизнес старт" с водещ Живка Попатанасова.

"Инвестицията до този момент е на семейната фондация  „Белославско стъкло“. Очакваме материална подкрепа, за да завършим обработката на външния корпус и да върнем блясъка на „Слава“ от 1958 г.".

Гостът сподели, че има идея да се направи слънчево захранване за подводницата и тя да служи на хората за барометър на екологичното състояние на Белославското и Варненското езеро.

Калчев разкри и че заводът за стъкло в Белослав се развива добре.

"Посещават ни около 10 хил. човека, от които 60-70% са деца. Те могат да рисуват върху стъкло и могат да направят своя първи рибарски възел", посочи той.

Целия разговор вижте във видеото.

Всички гости на предаването "Бизнес старт" вижте тук.